Hjælp dig selv og dine medmennesker Se nyhedsbrevet online her
 
 
 
 
 
 
Hjemmeside

Der er dobbelt bonus ved at forebygge forkølelse og influenza

- du slipper for køen til testcentret og du letter presset på sundhedssystemet 
 
Når vejret bliver koldt, vådt og blæsende rykker vi sammen inden døre, og virusinfektioner får igen kronede dage. For at undgå smitte med bla. forkølelse og influenza har sundhedstyrelsen udarbejdet følgende retningslinjer.
 
Gode råd for at beskytte sig selv og andre mod smitte:
 
- Vask dine hænder tit eller brug håndsprit
- Host eller nys i dit ærme – ikke dine hænder
- Undgå håndtryk, kindkys og kram – begræns den fysiske kontakt
- Vær opmærksom på rengøring – både hjemme og på arbejdspladsen
- Hvis du er ældre eller kronisk syg – hold afstand og bed andre tage hensyn
- Bær mundbind, hvor det er påbudt
 
Kilde: Sundhedsstyrelsen
 
Foreningen Alma har følgende antroposofisk medicinske betragtninger angående forebyggelse af forkølelse, influenza og lignende:
Vores immunforsvar er styret af vores individuelle Jeg som, sammen med sølvprocesserne i kroppen, spejler vores omgivelser og afgør om noget tilhører vores Jeg eller ej. På den måde afvises skadelige vira og bakterier.
Når disse processer er i ubalance og svage er kroppen modtagelig overfor diverse sygdomsfremkaldende mikrober.
 
Vurdér din egen modstandskraft: Er dit kropsmiljø i orden? Er dine slimhinder sunde og velfungerende? Fungerer dine varmeprocesser som de skal?
Vi skal holde os varme (og varmhjertede), have sunde slimhinder, pleje vores fordøjelse og tarmsystem og holde god håndhygiejne.
 
Forkølelsesvirus og lignende smitter primært igennem slimhinderne i øvre luftveje, mund og øjne. Disse slimhinder er det første forsvar mod infektioner, så en styrkelse af immunforsvaret bør starte her.
 
Homøopatisk forebyggelse og behandling:
Der findes ikke homøopatiske lægemidler, der direkte kan slå vira ihjel. Den homøopatiske behandlingsstrategi retter sig mod at stimulere kroppens eget immunsystem til at øge sin virksomhed mod et bestemt symptombillede. Man behandler ikke selve infektionen, men stimulerer immunsystemet.
Vi oplever typisk, at man kan mildne symptombilledet, når først sygdommen er i gang og derved undgå yderligere komplikationer og nogle gange kan man ligefrem stoppe sygdommen i opløbet.
 
Snuron - Stimulerer immunforsvaret og styrker slimhinderne. Virkningen er rettet mod forkølelse i hele luftvejssystemet. Klik her for at se lægemiddelbeskrivelsen. Følg vejledende dosering på flasken. Lægemidlet kan anvendes både forebyggende og til akut behandling.
 
Influron Stimulerer immunforsvaret. Virkningen er rettet mod et influenzalignende symptombillede og feber. Klik her for at se lægemiddelbeskrivelsen. Følg vejledende dosering på flasken. Lægemidlet kan anvendes både forebyggende og til akut behandling.
 
Som supplement til ovenstående, kan man anvende følgende immunstimulerende homøopatiske lægemidler:
Argentit comp. - Akut immunstimulerende ved febersygdom. Klik her for at se lægemiddelbeskrivelsen. Følg akut dosering på flasken. 
 
Ferrum phos. D12 - Tillægsmiddel ved akut febersygdom samt lunge- og bronkiestyrkende. Klik her for at se lægemiddelbeskrivelsen. Følg akut dosering på flasken.
 
Hvis du oplever symptomer og er i tvivl om, hvad du skal gøre, kan du blive klogere på DR.dk, som har skrevet artiklen "Nu starter snotnæsesæsonen: Ved du, hvornår du bør blive testet?".
 
Den homøopatiske behandling er et supplement til den lægefaglige behandling og kan ikke erstatte denne. Danske læger vejleder typisk ikke i brugen af homøopatiske lægemidler. 
 
Vi har alle et fælles ansvar. Dette ansvar forvalter vi hver især bedst ved som samfundsborger at overholde Sundhedsstyrelsens retningslinjer, samt ved at passe godt på os selv og vores egen krops sundhed. Derigennem passer vi også på vores medmennesker. 
 
Følg Foreningen Alma på facebook
Her deler vi viden om antroposofisk homøopati,
naturlig helbredelse og meget andet.