Foreningen Alma - oplyser om homøopatisk og antroposofisk medicin

Lystofskiftet

 
 
Livets lys
 
Kalenderen siger snart 21.marts - eller jævndøgn, hvilket jo betyder at nat og dag er lige lange - altså 12 timer med lys og 12 timer med mørke. Den perfekte sammensætning for alle pattedyr, hvor lyset er en vigtig del af vores komplekse hormon- og signalstofregulering. Sådan er det kun 2 gange om året, nemlig ved forårsjævndøgn og ved efterårsjævndøgn. Fra forårsjævndøgn, bliver der mere og mere lys frem til d.21.juni - årets længste dag. Så går det langsomt den anden vej mod mere og mere mørke.
 
Lysets betydning
 
Lys har en afgørende betydning for vores sundhed. Inde midt i hjernen - i hypothalamus, ligger den suprachiasmatiske kerne, som er det overordnede indre ur. Dette ur er afgørende for hvordan kroppen fungerer. Det styrer hjertefrekvens, blodtryk, åndedræt, fordøjelse, muskelspændinger, hormoner, hjernefunktion og kropstemperatur. Kroppen optager lyset udefra gennem de lysfølsomme celler i øjet, som kaldes gangliecellerne. Når sollyset rammer disse celler, sender de signaler videre til hjernen, og på denne måde bliver det indre ur synkroniseret, så det passer med den faktiske døgnvariation mellem lys og mørke. På denne måde kan for meget lys på forkerte tidspunkter, eller for lidt lys i løbet af dagen, være problematiske.
 
Hvad er det som vi mennesker oplever, hvis vi får for lidt lys eller, hvis kroppen ikke evner at optage det vigtige lys?
 
*   Øget søvnbehov
*   Dårligt humør
*   Dårlig fordøjelse
*   Hovedpine - migræne
*   Træthed
*   Lav udholdenhed
 
Indenfor homøopatien taler man om midler der er lysbringere - det er midler som retter sin virkning ind på "Jeg'et" (ildens element) - kroppens guddommelige kim, som aktiverer helbredelse.
Det er blandt andet:
 
*   Magnesium phos. D6
 
Magnesium er i stand til at optage sollyset, og kaldes også for livets lampe. Magnesium har betydning for dannelsen af klorofylet i de grønne planter som skal fange lysenergien. Uden klorofyl kan planterne ikke omdanne sollys og co2 i den fotosyntese, der får planterne til at vokse. 
 
Mennesket har et lysstofskifte. Det er velkendt at mennesket ved lysets hjælp kan danne D-vitamin, som er med til at opbygge knoglerne, men også på andre måder omgås mennesket lyset. Vi kender alle til, hvordan man bliver i godt humør, når solen skinner. Nogle mennesker har sværere ved at danne det indre lys og behøver en større stimulans. Naturvidenskaben har endnu ikke erkendt lyset som en særlig energi for mennesket. Lysprocessen i mennesket har forbindelse til "Jeg'et" og hjælper dette til at overvinde det vegetativt-animalske i stofskifteprocessen. Magnesium fremmer specielt æterlegemets forbindelse til "Jeg'et". Mennesket omdanner på samme måde som planterne det ydre lys til energi i det indre.
 
Lysets energi absorberes af forskellige molekyler i vævet, bl.a. kisel. Fotonerne i lyset absorberes inde i cellernes mitokondrier, en proces der øger cellernes energiproduktion. Denne produktion stimulerer cellerne til en mere intens forbrænding af ilt til en større energiomsætning og til en øget enzymaktivitet. Det betyder at vi mennesker kan forvandle lysenergi til biokemisk energi - den menneskelige fotosyntese.
 
Magnesium er vigtig for dannelsen af mange enzymer der styrer hele energiomsætningen, dannelse af proteiner og deling af cellerne. Magnesium er vigtig for blodets iltbærende kapacitet, så celler og væv får tilstrækkeligt ilt. Magnesium er basisk og modvirker inflammation, som er basis-årsag til mange sygdomme.
 
Magnesium er vigtig for nervesystemet, og har stor betydning for immunsystemets normale funktion. Det er vigtigt for hormoner og signalstoffer.
 
Når kroppen ikke er så god til at optage lyset udefra, vil nogle her i denne tid, hvor lysmængden og lysintensiteten stiger, opleve at blive stresset. Denne proces kan aktivere ACTH i hypofysen, så binyrerne kan producere mere kortisol. For nogle vil det derfor være en god idé at indtage stressdæmpende og stressregulerende homøopatiske midler som:
 
*   Tabacum comp.
*   Gl.Suprarenalis D30 & D6
sammen med homøopatisk lysbehandling.
 
Homøopatisk Magnesium phos. D6 hjælper kroppen til at optage fysisk tilskud af magnesium.
Der er naturligvis mange andre homøopatiske midler der aktiverer kroppens lysstofskifte som:
 
*   JernVital H
*   Carbo betula D4 - D10
*   Hypericum D6 - D12
*   Coffearon
 
Og igen på den indirekte måde, kan man aktivere lysstofskiftet ved at behandle hormonkirtlerne direkte som:
 
*   Hypothalamus D6
*   Hypofysis D6
*   Epifysis D6
*   Epifysis/stannum
*   Hjärnstamm D6
*   Agnus castus comp.
 
 
Vi ønsker jer alle et dejligt forårsjævndøgn og en god påske. 
 
 
Få gratis rådgivning og rabat på kurser hos Foreningen Alma
Foreningen Alma oplyser om antroposofisk homøopatisk medicin

Gratis rådgivning og

rabat på kurser

Bliv medlem af Foreningen Alma. Så får du adgang til gratis rådgivning om behandling med antroposofisk homøopati. Og du får rabat på vores kurser.


Læs mere om medlemskab her
Søg efter homøopati i Foreningen Almas Naturlige Husapotek
Naturligt husapotek

Få hjælp til homøopati på nettet

Hvilke midler er gode til højt blodtryk?
Hvordan behandler man blærebetændelse?
Hvad kan jeg gøre ved søvnbesvær?

Find svaret på det og mange andre spørgsmål i
Almas homøopatiske husapotek på nettet. 

Vil du have mere at vide?

Se Foreningen Almas hæfter og foldere her
 
Køb Foreningen Almas bøger her

Er du behandler, eller har du butik?

Bestil flere eksemplarer af Almas gratis hæfter og foldere her 

Find behandler eller forhandler

Find en behandler, der kan hjælpe dig
Find en forhandler, hvor du kan købe antroposofisk homøopati
Find en forhandler af
antroposofisk
homøopati her

Hvem kan du hjælpe med dette nyhedsbrev?

Følg Foreningen Alma på Facebook
Følg også Foreningen Alma på Facebook
Her deler vi ny viden om antroposofisk homøopati, 
naturlig helbredelse og meget andet.
Foreningen Alma udbreder kendskabet til homøopatisk og antroposofisk homøopati i samarbejde med Allergica.

Du modtager denne mail, fordi du har tilmeldt dig Foreningen Almas nyhedsbrev.